You are here

Στο Λονδίνο ο ΠτΔ για τη στέψη του Κάρολου

05/05/2023 07:02

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα παραστεί στην τελετή στέψης του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου Γ’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, στην τελετή στέψης του Βασιλιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Στο περιθώριο της τελετής στέψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κοινοπολιτεία, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της, στο Marlborough House, παρουσία και του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και των αρχηγών κρατών των μελών της Κοινοπολιτείας.

Θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες με θέμα «Το Μέλλον της Κοινοπολιτείας, με επίκεντρο τη Νεολαία».

 Ακολούθως, οι ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις/τους συζύγους τους θα παραστούν σε δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς και η σύζυγος του στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Το Σάββατο, 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του θα μεταβούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, για την τελετή στέψης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.