You are here

Συμπερίληψη εκτοπισθέντων σε σχέδιο του Υπ. Ενέργειας

02/05/2023 20:42

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τρίτη την συμπερίληψη των εκτοπισθέντων που διαμένουν μόνιμα σε κατοικίες που βρίσκονται σε προσφυγικούς συνοικισμούς, οι οποίοι θα λάβουν και αυξημένη χορηγία, στο πλαίσιο του σχεδίου «Εξοικονομώ - Αναβαθμίζω στις κατοικίες».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, εξήγησε ότι ένας πολίτης ο οποίος έχει κατοικία που βρίσκεται εντός προσφυγικού συνοικισμού μπορεί να πάρει χορηγία μέχρι και 80% από το σχέδιο αυτό.

Είπε ακόμη ότι επειδή για το συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχουν και κατοικίες οι οποίες βρίσκονται εντός των βρετανικών βάσεων θα αφορά και τις συγκεκριμένες κατοικίες για εκείνους τους εκτοπισθέντες που μένουν εντός της επικράτειας των βρετανικών βάσεων. Πρόσθεσε ότι η συμπερίληψη αυτή θα γίνει με εθνικούς πόρους, ύψους 12 εκατομμυρίων.

Δήλωσε επίσης, ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ και είναι από συγκεκριμένο προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.