You are here

Συνεργασία Αστυνομίας -ΣΕΛΚ για οικονομικό έγκλημα

12/10/2021 12:03

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών τους, σε ότι αφορά κυρίως στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, υπέγραψαν σήμερα Αστυνομία Κύπρου και Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο μερών, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, καθώς και την ανταλλαγή κάθε αναγκαίας πληροφορίας και συνδρομής για την καλύτερη εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρωτόκολλο προνοεί τη συνδρομή αμφότερων των μερών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια προς μέλη της Αστυνομίας και του ΣΕΛΚ, σε θέματα ελέγχου οικονομικών καταστάσεων, οικονομικού εγκλήματος, δικανικής λογιστικής και ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Προνοεί επίσης τη συμμετοχή και διοργάνωση συνεδρίων και διασκέψεων με θέμα το οικονομικό έγκλημα, καθώς και την ανάληψη κοινών δράσεων ευρύτερου κοινωνικού χαρακτήρα.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, από τον Βοηθό Αρχηγό (Ε) Δημήτρη Δημητρίου και το Γενικό Διευθυντή του ΣΕΛΚ Κυριάκο Ιορδάνου, αναφέρεται καταληκτικά.