You are here

Συσκέψεις ΠτΔ για Ακάμα, ενέργεια, ασφαλτικά

21/01/2022 12:03

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει την ερχόμενη εβδομάδα, 24 – 30 Ιανουαρίου, τις σημαντικές συσκέψεις με αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων που έχουν εντοπιστεί σε ανοικτά θέματα και αναμένεται να δώσει οδηγίες για ώθηση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στόχος είναι με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και επιμονή να εξευρεθούν οι καλύτερες λύσεις για την εξυπηρέτηση της οικονομίας, της κοινωνίας  και των Κυπρίων πολιτών.

Αρχή με Ακάμα τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται το θέμα του Ακάμα. Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, ανάμεσα σε άλλους οι Διευθυντές των Τμημάτων Κτηματολογίου, Πολεοδομίας,  Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας. Θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο η αγορά ενέργειας την Τρίτη

Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, καθορίστηκε σύσκεψη με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Κλήθηκαν η Υπουργός Ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας και το Δ.Σ.  της ΡΑΕΚ.

Βλέπει αρμόδιους για ασφαλτικά την Παρασκευή

Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης της απόφασης για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα, κοντά στην οικιστική περιοχή Ιδαλίου. Θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Γεωργίας και Εσωτερικών, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Διευθυντές των Τμημάτων Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.