You are here

Σύσσωμη παραίτηση ΚΣ Νέου Χωρίου

25/04/2023 13:45

Tην παραίτηση του υπέβαλε σήμερα Τρίτη σύσσωμο το Κ.Σ. Νέου Χωρίου στην Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, χαρακτηρίζοντας καταστροφική τη μελλοντική συμπλεγματοποίηση της κοινότητας τους με το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως αναφέρει το ΚΣ Νέου Χωρίου στην επιστολή παραίτησης του, ο πρόεδρος και τα μέλη του υποβάλλουν την παραίτηση τους, αρχικά, επειδή σημειώνουν, όπως εξελίχθηκε η όλη διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του Νομοσχεδίου για τη συμπλεγματοποίηση Δήμων και Κοινοτήτων, θεωρούν ότι προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια τους.

Αγνοήθηκαν επίσης, όπως εξηγούν, οι οποιεσδήποτε εισηγήσεις των κοινοτήτων τους, που αποτελούν τις θέσεις και τις απόψεις των συγχωριανών τους. Πάνω απ’ όλα ωστόσο, όπως προσθέτουν, πιστεύουν ακράδαντα «πως η συμπλεγματοποίηση της κοινότητας του Νέου Χωρίου με το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, θα αποβεί καταστροφική μελλοντικά για την κοινότητα» τους, αφού θεωρούν ότι τα προβλήματα και όλα όσα θα αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινότητας θα παραβλέπονται ή θα καθυστερούν να αντιμετωπίζονται από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που πρέπει να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων που θα αναφύονται σε μια τεράστια έκταση που θα ορίζει το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Ενημέρωσαν επίσης την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου ότι η επιθυμία όλων στην κοινότητα τους, είναι να παραμείνουν στο σύμπλεγμα των κοινοτήτων, όπως αυτό προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο συμπλεγματοποίησης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ανδρέας Χριστοδούλου, κοινοτάρχης Νέου Χωρίου, ανέφερε πως το «ποτήρι ξεχείλισε και ως εκ τούτου ήρθαμε να φέρουμε την ομαδική παραίτηση του ΚΣ Νέου Χωρίου». Δυστυχώς, είπε, «είμαστε παραμελημένοι και δεν μας καταλαβαίνει κανένας». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Νέο Χωρίο δεν έχει καμία σχέση με τον Πωμό και τα Νέα Δήμματα.

ΚΥΠΕ