You are here

Σύστημα για «έξυπνο» νερό

26/05/2022 19:35

Ξεκινά στην Πάφο το έργο για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ολοκληρωμένου συστήματος έξυπνης διαχείρισης υδάτινων πόρων και υδρομέτρησης, μετά την υπογραφή της σχετική σύμβασης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η αξία της σύμβασης του έργου είναι €11.054.743 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και η διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής έργο έξυπνης πόλης σε ολόκληρη Κύπρο, προστίθεται ενώ ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Ολύμπιος Εμπορική ΑΕ.

Το νέο σύστημα θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση της απώλειας, στη βελτίωση της ποιότητας και στην παροχή ίσης διαθεσιμότητας του νερού. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εφαρμογή συστήματος πρόληψης και εντοπισμού διαρροών, την εγκατάσταση 27.000 έξυπνων υδρομετρητών υψηλής ακρίβειας και αυτόματης ανάγνωσης μέτρησης, την υλοποίηση συστήματος παρακολούθησης, ελέγχου και πλήρους αυτοματοποίησης του δικτύου υδροδότησης και την εφαρμογή συστήματος αυτόματης χλωρίωσης.

Βασικός στόχος του έργου, που περιλαμβάνεται στον άξονα της «πράσινης ανάπτυξης», είναι η προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων, προστίθεται.

Η βέλτιστη διαχείριση και ο ενεργός έλεγχος διαρροών θα μειώσει δραστικά τις απώλειες νερού. Επιπρόσθετα, η βελτίωση της ποιότητας του νερού που παρέχεται στους πολίτες είναι μείζονος σημασίας, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.