You are here

Βουλή: Αναμένει Σαρρή για θέσεις στο δημόσιο

18/06/2007 18:04
To μπαλάκι στον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ρίχνει η Βουλή για να τοποθετηθεί σε κάποια ερωτήματα βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να συντάξει την έκθεσή της και να παραπέμψει στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για το συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με συνολική μακροπρόθεσμη μέση ετήσια δαπάνη £16.306.809, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για 567 νέες θέσεις στο δημόσιο τομέα (δημιουργία 669 νέων θέσεων και κατάργηση 102 θέσεων), καθώς επίσης τη δέσμευση 44 θέσεων και τη διαγραφή δέσμευσης για άλλες 81 θέσεις.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, για το συμπληρωματικό προϋπολογισμό είχε δοθεί σωρεία ερωτήσεων στον ΥΠΟΙΚ «στο τελευταίο σημείωμα που αποστείλαμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τις απαντήσεις εντός των προσεχών δύο εβδομάδων». «Στόχος», συνέχισε η κα Παπαδοπούλου, «είναι προτού κλείσει τις εργασίες της η Βουλή για τις θερινές διακοπές, να οδηγηθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του σώματος».

Τα κυριότερα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει ο ΥΠΟΙΚ αφορούν το ποσοστό συνεισφοράς του κρατικού μισθολογίου στα έσοδα της κυβέρνησης, το κόστος του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κατά πόσον το άνοιγμα αυτών των θέσεων θα επηρεάσει το Πρόγραμμα Σύγκλισης. Επίσης, ο κ. Σαρρής θα απαντήσει γιατί ανακαλέστηκαν οι δεσμεύσεις για μορατόριουμ προσλήψεων στη δημόσια υπηρεσία και θα δώσει στοιχεία για το στάδιο που βρίσκεται η μηχανογράφηση των κυβερνητικών τμημάτων και η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας.

Του Σωκράτη Ιωακείμ