You are here

ΥΠΕΡΓ: Ωράριο Καταστημάτων

04/01/2006 16:30
Με σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας πληροφορεί το κοινό ότι η Χριστουγεννιάτικη περίοδος κατά την οποία ίσχυε παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2005. Από την 1η Ιανουαρίου 2006 ισχύει το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της χειμερινής περιόδου, το οποίο έχει ως ακολούθως:

Δευτέρα, μέχρι τις 7 μ.μ.
Τρίτη, μέχρι τις 7 μ.μ.
Τετάρτη, μέχρι τις 2 μ.μ.
Πέμπτη, μέχρι τις 7 μ.μ.
Παρασκευή, μέχρι τις 8 μ.μ.
Σάββατο, μέχρι τις 3 μ.μ.

Το ΥΠΕΡΓ επίσης, γνωστοποιεί ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2005, είχε επιστήσει την προσοχή της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, της ΠΟΒΕΚ και του Συνδέσμου Υπεραγορών στην υποχρέωση των μελών τους για πιστή εφαρμογή του σχετικού Νόμου. Οι εν λόγω οργανώσεις δεσμεύτηκαν να καλέσουν τα μέλη τους όπως συμμορφωθούν πλήρως με τις διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΡΓ τονίζει ότι είναι αυτονόητο ότι όλοι οι πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους οφείλουν να σέβονται και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία. Το Υπουργείο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα διασφαλίσει μέσω των αρμοδίων οργάνων του κράτους την εφαρμογή του Νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής δίωξης. Η οικεία νομοθεσία προβλέπει χρηματική ποινή μέχρι και £2.000 ή / και ποινή φυλάκισης μέχρι και 12 μήνες.

Σ.Ι.