You are here

ΥΠΟΙΚ: Δέχεται αιτήσεις για φοιτητική χορηγία

17/12/2007 16:30
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχεται αιτήσεις για παραχώρηση της ειδικής χορηγίας για φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2007 - 2008.

Δικαιούχοι της ειδικής χορηγίας είναι οικογένειες που έχουν παιδιά που φοιτούν σε αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή σε αξιολογημένους/πιστοποιημένους κλάδους σπουδών των ιδιωτικών σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διευκρινίζεται ότι όπου η φοίτηση είναι ανά εξάμηνα, η αίτηση για ειδική χορηγία υποβάλλεται μετά που ο φοιτητής θα ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο σπουδών και εγγραφεί στο δεύτερο.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του περί ειδικών χορηγιών νόμου, ειδική χορηγία που παραχωρείται για την κανονική διάρκεια σπουδών μπορεί να παραταθεί μέχρι και ένα ακαδημαϊκό έτος για όσους φοιτητές φοιτούν σε προπτυχιακό κύκλο σπουδών και δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ειδική χορηγία παραχωρείται και στους εργαζόμενους φοιτητές των οποίων τα εισοδήματα τους από την εργασία τους το ακαδημαϊκό έτος δεν ξεπερνούν τις £10 χιλ.

Έντυπα αιτήσεων διατίθενται από την υπηρεσία χορηγιών και επιδομάτων του υπουργείου, από τα κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη και τις επαρχιακές διοικήσεις. Τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2008.

Γ.Χ.