You are here

Ζητά στοιχεία για διαφημίσεις εκλογών ο ελεγκτής

06/02/2023 11:14

Στοιχεία για τις διαφημιστικές καμπάνιες της προεκλογικής περιόδου ζητά η Ελεγκτική Υπηρεσία, με ανακοίνωσή της.

H Ελεγκτική Υπηρεσία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της πίνακες, τους οποίους καλούνται οι φορείς, που παρέχουν διαφημιστικές υπηρεσίες σε υποψήφιους για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, για δική τους ευκολία, να συμπληρώσουν και υποβάλουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βάση του άρθρου 52(6) του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου του 1979 (72/1979), όπως έχει τροποποιηθεί, το οποίο ισχύει κατ’ αναλογία στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το άρθρο 41Α(2)(α) του περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμου του 1959 (37/1959), «Οι φορείς που προσφέρουν διαφημιστικές υπηρεσίες αποστέλλουν στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας συγκεντρωτικές καταστάσεις για τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε κάθε υποψήφιο ή για λογαριασμό του, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».

Διευκρινίζεται ότι:

Ο Πίνακας 1, «Διαφημιστικά γραφεία», αναμένεται να συμπληρωθεί από γραφεία, τα οποία παρείχαν διαφημιστικές υπηρεσίες προς τους υποψηφίους ή/και τα διαφημιστικά μέσα (ενδιάμεσοι φορείς- advertising agents).

Ο Πίνακας 2, «Διαφημιστικά μέσα», αναμένεται να συμπληρωθεί από διαφημιστικά μέσα, τα οποία παρείχαν διαφημιστικό χώρο ή/και χρόνο προς τους υποψηφίους, είτε απευθείας, είτε μέσω διαφημιστικού γραφείου (π.χ. τηλεοπτικοί/ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά, εφημερίδες, παροχείς διαφημίσεων, μέσω διαφημιστικών πινακίδων).