You are here

Στο Συμβούλιο Υπουργών ο Υπουργός Γεωργίας

09/12/2022 19:09

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, θα μεταβεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν η Πολιτική Συμφωνία για τον καθορισμό για το 2023 των αλιευτικών δυνατοτήτων στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο, καθώς και ο καθορισμός των αλιευτικών ποσοστώσεων για το 2023 και 2024 αναφορικά με τα αποθέματα βαθέων υδάτων. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα γίνει επίσης ανασκόπηση της κατάστασης της αγοράς, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την αξιολόγηση της νομοθεσίας για την καλή μεταχείριση των ζώων. Στο τέλος του Συμβουλίου, η Προεδρία θα παρουσιάσει τις εκθέσεις προόδου της για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις γεωγραφικές ενδείξεις.

Ακολούθως, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο Υπουργός θα αναχωρήσει για τον Καναδά όπου θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Μερών Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλομορφία (COP 15), που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 17 Δεκεμβρίου στο Μόντρεαλ.

Η Διάσκεψη των Μερών (High-Level Segment), μεταξύ άλλων, πρόκειται να εγκρίνει το νέο Παγκόσμιο Πλαίσιο για τη Βιοποικιλότητα (Global Biodiversity Framework-GBF) μετά το 2020, το οποίο θα παρέχει ένα στρατηγικό όραμα και έναν παγκόσμιο χάρτη πορείας για τη διατήρηση, την προστασία, την αποκατάσταση και τη βιώσιμη χρήση και διαχείριση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων για την επόμενη δεκαετία.