You are here

Πλαφόν στις τιμές σιτηρών προτείνει ο Α. Νεοφύτου

09/03/2022 14:29

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών έχει προτείνει στους υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Νεοφύτου εκφράζει ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσα από την οποία δίνεται το πράσινο φως στο Υπουργείο Γεωργίας για αγορά 36.000 τόνων κριθαριού και καλαμποκιού.

«Με την πράξη αυτή αυξάνεται η επάρκεια των αποθεμάτων μας και μειώνονται οι πληθωριστικές τάσεις που προκαλούνται και λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η  εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει.

Προστίθεται ότι «πρόκειται για μια ακόμη ορθή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, με στόχο την προστασία της κοινωνίας μας».
 
«Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και πέραν της σημερινής πρωτοβουλίας, έχω ήδη προτείνει στους αρμόδιους Υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας την επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών», σημειώνει. 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, σε αυτές τις μοναδικές συνθήκες «οφείλουμε να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουμε το καθημερινό κόστος των Κυπριακών νοικοκυριών, να στηρίξουμε τους γεωργοκτηνοτρόφους μας, αλλά και να προλάβουμε την όποια ενδεχόμενη απόπειρα αισχροκέρδειας».