You are here

ΠτΔ: Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου η κυβέρνηση

06/07/2022 20:55

Η Κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ αδιάφορη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της υπαίθρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης, ο οποίος είπε ότι όποιο και να ήταν το αίτημα των πατατοπαραγωγών της περιοχής μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με το παραπάνω.

Μιλώντας στους πατατοπαραγωγούς στην Ξυλοφάγου, πριν από την επίσκεψή του για να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου του Πολίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι πάντοτε και θα παραμείνει στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει και συνεισφέρουν.

«Οτιδήποτε μέχρι σήμερα ήταν αίτημα της περιοχής, ιδιαίτερα των πατατοπαραγωγών, νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε και με το παραπάνω. Και πάλι θα είμαστε κοντά σας και σύντομα θα βρεθούμε για να τα πούμε», είπε.

Όπως τους διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύντομα θα συναντηθούν στο Προεδρικό, ώστε να δουν με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει η κυβέρνηση στα προβλήματα τους.

Οι πατατοπαργωγοί πραγματοποίησαν με τα τρακτέρ τους ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του χωριού.

Αναμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πατατοπαραγωγοί υποστήριξαν πως η αύξηση στα κόστη της παραγωγής και των εξαγωγών έχει καταστήσει το επάγγελμά τους μη βιώσιμο.

Εξέφρασαν την ετοιμότητα να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν και πιο συγκεκριμένα, θα διεκδικήσουν κρατική χορηγία.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, είπε πως «ο  πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας, ο οποίος κράτησε σταθερή την πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες».

Ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή η ακρίβεια έχει δημιουργήσει ένα αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο με τα κατεχόμενα, όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα οι τιμές που πουλούν οι παραγωγοί μας να μην τους συμφέρουν».

«Αυτή τη στιγμή το κράτος χρειάζεται να στηρίξει άμεσα αυτούς τους ανθρώπους, αλλιώς ο πρωτογενής τομέας της Κύπρου θα καταστραφεί και πολλές οικογένειες θα καταλήξουν στην ανεργία», είπε.