You are here

Αποζημιώσεις ύψους €5 εκατ. σε αγρότες

02/04/2021 16:06

 

Την καταβολή γεωργικών αποζημιώσεων συνολικού ύψους €5 εκατομμυρίων, σε 1.425 δικαιούχους αγρότες ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του, μετά από πρόταση του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις πρόσθετες δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές που προκάλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την καλλιεργητική περίοδο 2019 – 2020 σε πατάτες, εσπεριδοειδή, αγκινάρες, ελιές αμπέλια, σιτηρά, μέσπιλα, μπανάνες και αβοκάτο.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Γεωργίας είχε παλαιότερα ανακοινώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην παραχώρηση αποζημιώσεων, που αφορούν σε ζημιές σε διάφορες φυτείες της καλλιεργητικής περιόδου 2019 – 2020.
 
Από την έναρξη ισχύος του περί Διαχείρισης Κινδύνων στη Γεωργική Παραγωγή και Συναφή Θέματα Νόμου το 2019, η παροχή αποζημιώσεων στη γεωργία βρίσκεται σε πορεία πλήρους εξορθολογισμού, αφού όλες οι πληρωμές που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων διενεργούνται μέσω του Ταμείου Προστασίας και Ασφάλισης της Γεωργικής Παραγωγής, στο οποίο συνεισφέρουν, τόσο οι δικαιούχοι γεωργοί όσο και το κράτος, καταλήγει η ανακοίνωση.