You are here

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών (3)

29/03/2002 17:15
Ο διακανονισμός των αγροτικών χρεών, η επιδότηση πετρελαίου και το καθεστώς
εργοδότησης αλλοδαπών εργατών στον αγροτικό τομέα, αποτελούν τα τρία βασικά αιτήματα που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που επεχείρησαν Εκπρόσωποι των αγροτών να επιδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, αλλά ύστερα από την άρνηση του να τους δεχθεί, δεν το έπραξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα αυτά συζητούν στην εν εξελίξει συνάντηση τους, με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο ΓΓ της ΕΚΑ Κωστάκης Κωνσταντινίδης, ο Μιχάλης Λύτρας της ΠΕΚ, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης του Παναγροτικού και ο Γιώργος Μουττάς της Αγροτικής καθώς και οι 15 εκπρόσωποι των αγροτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Ριζοελιάς στην Λάρνακα.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα συνεχισθούν ή θα ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών. Αφού πάρουν την απάντηση της κυβέρνησης, θα μεταβούν στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση κατά πόσο θα συνεχίσουν τα δυναμικά μέτρα ή όχι και ποια θα είναι τα μέτρα αυτά.