You are here

Διαφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι Αγροτικές Οργανώσεις

11/04/2002 14:57
Την πλήρη και κάθετη διαφωνία τους με τυχόν απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής για αύξηση της τιμής του πετρελαίου για γεωργική χρήση εκφράζουν οι αγροτικές Οργανώσεις Παναγροτικός, ΠΕΚ, ΕΚΑ και Αγροτική.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Θωμά, υποσχέθηκε να διαβιβάσει τα αιτήματα των αγροτών στην απογευματινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα της αύξησης των τιμών των πετρελαιοειδών. Η σύσκεψη θα γίνει στις 3:30 και σε αυτή, θα παραστεί και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

Η διαφωνία των αγροτικών Οργανώσεων, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Γεωργίας, κατά την οποία εξέθεσαν τις απόψεις τους και τα αιτήματά τους για επιδότηση του πετρελαίου που χρησιμοποιούν για αγροτικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους ενώπιον της Επιτροπής ο Πρόεδρος και ΓΓ του Παναγροτικού Κυριάκος Χατζηγιάννης και Κούλης Παπαχριστοφόρου, ο ΓΓ της ΕΚΑ Κωστάκης Κωνσταντινίδης, ο ΓΓ της ΠΕΚ Μιχάλης Λύτρας, ο, καθώς και ο ΓΓ της Αγροτικής Γιώργος Μουτάς, ζήτησαν από τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην ψήφιση των αυξήσεων που προβλέπουν οι κυβερνητικοί κανονισμοί που θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή.

Σε υπόμνημα που παρέδωσαν στους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, διατυπώνεται η διαφωνία τους με τις όποιες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου για γεωργική χρήση και ζητείται παράλληλα η επιδότησή της τιμής του.

«Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η μεθοδευμένη φιλελευθεροποίησή της», όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, «θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον ευρύτερο γεωργικό τομέα, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία».

Του Κυριάκου Κυριακίδη