You are here

Εμβάσματα €2,7 εκατ. σε 4.600 δικαιούχους από ΚΟΑΠ

20/01/2022 13:05

Την πληρωμή στις 17 Ιανουαρίου, €2,7 εκατ. σε λογαριασμούς 4.600 δικαιούχων οι οποίοι μετέχουν στα αγροπεριβαλλοντικά καθεστώτα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2021, ανακοίνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, στις 17 Ιανουαρίου 2022 εμβάστηκαν συνολικά €2.722.206,88 στους λογαριασμούς 4.600 αιτητών, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η επεξεργασία των υπόλοιπων αιτήσεων ώστε να καταβληθεί σύντομα η σχετική επιδότηση σε όλους τους δικαιούχους που μετέχουν στα Αγροπεριβαλλοντικά Καθεστώτα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Βασικός στρατηγικός πυλώνας του ΚΟΑΠ είναι η υποστήριξη του ίδιου του αγρότη, του κάθε αιτητή αγροτικών επιδοτήσεων ξεχωριστά αλλά και στο σύνολό τους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού, τονίζοντας πως το προσωπικό του Οργανισμού βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες προς αποφυγή οποιωνδήποτε λαθών που οδηγούν σε καθυστερήσεις ή και ποινές.

Σημειώνεται επίσης πως ο Οργανισμός είναι αποφασισμένος να παράσχει «κάθε δυνατή και νόμιμη βοήθεια προς τον Κύπριο αγρότη, ώστε ο στόχος της μηδενικής απώλειας ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων να τύχει πλήρους υλοποίησης», ενώ τονίζεται ότι βασικό μέλημα του Οργανισμού είναι οι έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές.