You are here

Εντατικές διαπραγματεύσεις για τους αγρότες (2)

29/03/2002 16:45
Εντατικές διαπραγματεύσεις άρχισαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με όλες τις αγροτικές οργανώσεις σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών και σ’ αυτή συμμετέχει και ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Πετάσης. Πριν από τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς που θα ακολουθηθούν για αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη δυναμική κινητοποίηση των αγροτών η οποία σήμερα εκδηλώνεται σε παγκύπρια βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυβέρνηση δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να παραβιάσει τη νομοθεσία περί κοινωνικών ασφαλίσεων σύμφωνα με την οποία και οι εποχιακοί υπάλληλοι καταβάλλουν εισφορά στο ΤΚΑ. Ενδέχεται η κυβέρνηση να καταθέσει εισήγηση βάσει της οποίας θα επιχορηγείται το συνολικό ποσόν που καταβάλλουν οι αγρότες στο ΤΚΑ για τους ξένους εποχιακούς εργάτες. Μια άλλη εισήγηση είναι να μειωθεί ο μηνιαίος μισθός που καταβάλλεται σε ξένους εργάτες που απασχολούνται στο γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.