You are here

Φράγματα: Στην καλύτερη κατάσταση της 15ετίας

30/04/2002 20:30
H φετινή κατάσταση στα φράγματα "είναι η καλύτερη της τελευταίας 15ετίας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι τα φράγματα έχουν φτάσει το 60% της χωρητικότητας τους έναντι 22% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο υπουργός συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σε περιήγησή τους με ελικόπτερο, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να εποπτεύσουν από αέρος φράγματα της ελεύθερης Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα" τη σημερινή περιήγησή του που έγινε με ρωσικό ελικόπτερο τύπου M26, το οποίο ενοικιάζει η κυβέρνηση για σκοπούς πυρόσβεσης. "Είδαμε περίπου ότι όλα τα φράγματα έχουν ξεπεράσει το μισό της χωρητικότητας", δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, τα οποία καταγράφηκαν σήμερα η χωρητικότητα σε 17 φράγματα αγγίζει τα 274 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σε σύγκριση με 61 ε.κ.μ., ή ποσοστό 22,2%, που καταγράφηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.