You are here

Η άνθιση αγροτικής οικονομίας στόχος του ΚΟΑΠ

22/03/2023 11:36

Στόχος είναι η βοήθεια του αγροτικού κόσμο για ν’ ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ξαναζωντανέψει η υπαίθριος μας, ανέφερε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού, σε περιφερειακή συγκέντρωση στην Πάχνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν, το βράδυ της Τρίτης, παρουσιάσεις για την Ενιαία Αίτηση Εκταρικών Επιδοτήσεων 2023, έγινε συζήτηση και επίλυση διαφόρων ερωτημάτων και γενικά ενημερώθηκαν για τον νέο τρόπο υποβολής των αιτήσεων τους.

Ο Επίτροπος ανάφερε ότι η προσπάθεια είναι κοινή αφού τόσο ο ίδιος προσωπικά αλλά και οι οδηγίες που έχει ο Οργανισμός, «είναι η προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου ώστε ν’ ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η υπαίθριος μας».

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι Λειτουργοί του ΚΟΑΠ θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αρμοδιότητες του Οργανισμού, τον τρόπο λειτουργίας του, τους στόχους και το όραμα του για ένα πιο σύγχρονο οργανισμό, όπου στις προτεραιότητες του είναι οι έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, η μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου και η ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Οι περιφερειακές συγκεντρώσεις του ΚΟΑΠ συνεχίζονται σε όλες τις επαρχίες και καλούνται όλοι οι αιτητές όπως παρευρεθούν για να ενημερωθούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν παραλείψεις ή λάθη από μέρους τους στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων.