You are here

Ιαπωνικό πάρκο ως τουριστικός προορισμός στον Κάμπο

07/06/2021 21:44

Την πολιτική βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, στους τομείς της γεωργίας, αλιείας και περιβάλλοντος εξέφρασαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και η νέα Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο Izumi Seki.
 
Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η επιθυμία της Ιαπωνίας για δημιουργία πάρκου ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο, καθώς και οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει προς τον σκοπό αυτό, με την επιλογή του χωριού Κάμπος ως τον καταλληλότερο χώρο.
 
Η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Τμήμα Δασών προς τον σκοπό αυτό και το ενδιαφέρον της για την τέλεση των εγκαινίων του πάρκου, κατά την επόμενη ανθοφορία των κερασιών ή στο πλαίσιο του φεστιβάλ κερασιού στον Κάμπο το 2022 και την πρόθεσή της για προώθηση του πάρκου ως τουριστικού προορισμού για τους Ιάπωνες και άλλους τουρίστες στην Κύπρο.
 
 Ο κ. Καδής και η κα Seki, συμφώνησαν ότι τα εγκαίνια του πάρκου των ιαπωνικών κερασιών θα αποτελέσουν παράλληλα μια εξαιρετική ευκαιρία που θα σηματοδοτήσει τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου–Ιαπωνίας.
 
Επίσης ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε την κ. Seki για τους τομείς δράσης και τις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Γεωργίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για περιφερειακή συνεργασία και συντονισμό δράσεων, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
«Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού διακεκριμένων επιστημόνων, η Κύπρος σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, έχει θέσει στόχο την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση και προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συνεισφέροντας έτσι στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Παρισίων», ανέφερε ο κ. Καδής.
 
Ο κ. Καδής αναφέρθηκε, επίσης, στην πράσινη διάσταση του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία.
Η συνάντηση έδωσε, επίσης, την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών και να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.