You are here

Κρίσιμη μέρα για αγροτική ειρήνη

02/02/2004 10:32
Η αγροτική ειρήνη και γενικότερα η οικονομία του τόπου δοκιμάζονται και σήμερα καθώς αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κρίσιμη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Τίμη Ευθυμίου με τις αγροτικές οργανώσεις. Αντικείμενο της συνάντησης το αγροτικό σχέδιο ανάπτυξης για τους πατατοκαλλιεργητές, σχέδιο το οποίο ο υπουργός επέδωσε στις οργανώσεις πριν δέκα περίπου μέρες, μετά τις έντονες αντιδράσεις των πατατοπαραγωγών.

Ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε χθες ότι το αγροτικό σχέδιο επιλύει ζωτικής σημασίας προβλήματα της αγροτικής τάξης τα οποία συνάδουν, κατά τον κ. Ευθυμίου, και με τις κοινοτικές οδηγίες.

«Ευελπιστώ ότι οι αγροτικές οργανώσεις θα αποδεχθούν το σχέδιο, ή τουλάχιστον θα καταθέσουν εποικοδομητικές προτάσεις ώστε να αποτραπούν οι μετωπικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που μόνο κακό θα προκαλέσουν στο τόπο», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ευθυμίου.

Ωστόσο, ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων αντέδρασε έντονα στα νέα αιτήματα των σιτοπαραγωγών οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μέρος των επιδοτήσεων που έχουν ζητήσει, οι τεχνοκρατικές υπηρεσίες τις απορρίπτουν. Ο υπουργός λέει γι’ αυτό: «Είναι άδικοι οι σιτοπαραγωγοί. Πριν δύο περίπου μήνες έθεσαν στην κυβέρνηση τρία αιτήματα τα οποία το αρμόδιο υπουργείο έλυσε τάχιστα. Απορώ γιατί επανέρχονται και δημιουργούν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει», συμπλήρωσε ο Τίμης Ευθυμίου.

Του Λεύκου Χριστου