You are here

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ψάχνει τρόπους επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου

09/04/2002 08:57
Θετική παρουσιάζεται η κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτικών οργανώσεων για επιδότηση της τιμής του πετρελαίου που χρησιμοποιείται για αγροτικούς σκοπούς. Η εξ υπουργών επιτροπή που συνήλθε χθες και εξέτασε το υπόμνημα των αιτημάτων των αγροτικών οργανώσεων αξιολόγησε το κάθε αίτημα χωριστά και την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει και νέα συνάντηση με την παρουσία αυτή τη φορά και του υπουργού εργασίας Ανδρέα Μουσιούττα, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους. Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης και ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους. Επίσης συμμετείχε και ο διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Πετάσης.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών που εξέτασε το πρωί η εξ υπουργών επιτροπή αφορούν στη διαγραφή των χρεών που οφείλει μεγάλη ομάδα αγροτών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, η απόσυρση των αγωγών που έχει κινήσει το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, το καθεστώς των ξένων εργατών που απασχολούνται στο γεωργικό τομέα και την επιδότηση ή όχι της τιμής του αγροτικού πετρελαίου.

Ο υπουργός οικονομικών σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε σχέση με την επιδότηση της τιμής του πετρελαίου για τους αγρότες η κυβέρνηση ενδέχεται να κάνει χρήση τον κοινοτικό κανονισμό, ενώ ο υπουργός Γεωργίας υπενθύμισε ότι και σήμερα ο κύπριος αγρότης πληρώνει το πετρέλαιο στην τιμή των 17 σεντ το λίτρο, ενώ ο ευρωπαίος αγρότης το πληρώνει στην τιμή των 25 σεντ το λίτρο. Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο τη στήριξη του γεωργικού τομέα.