You are here

Νέο φράγμα στο Παλαιχώρι

05/04/2002 16:12
Η έναρξη του έργου το 2003

Την κατασκευή φράγματος στον τοποθεσία «Μυλούρι» Παλαιχωρίου ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, δια του υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το προωθούμενο φράγμα θα είναι χωρητικότητας 200.000 κυβ. μέτρων με συνολική δαπάνη £750.000. Θα αρδεύει 250 δεκάρια γης με δενδρώδεις καλλιέργειες και λαχανικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους της κοινότητας Παλαιχωρίου να εντατικοποιήσουν τη γεωργική τους δραστηριότητα και να βελτιώσουν το εισόδημα τους.

Την απόφαση της κυβέρνησης κοινοποίησε ο κ. Θεμιστοκλέους σε αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιχωρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί της, ενώ για την άμεση υλοποίηση του έργου, έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ετοιμασία και αξιολόγηση της περιβαλλοντικής μελέτης, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να αρχίσει η ετοιμασία των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με στόχο η κατασκευή του φράγματος να αρχίσει το 2003.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον υπουργό Γεωργίας, για τα έργα που προωθεί η Κυβέρνηση στο Παλαιχώρι αλλά και για τη στενή συνεργασία που έχουν τα Τμήματα του Υπουργείου του με τις Αρχές της κοινότητας.