You are here

Υπουργικό: Απαλλαγή γεωργών από ενοίκια

20/04/2021 14:35

Τη μη καταβολή ενοικίων και τελών χρήσης για τουρκοκυπριακούς κλήρους και την κρατική και δασική γη που έχουν μισθωθεί για γεωργικούς σκοπούς για τα έτη 2020 – 2021, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «σε συνεδρίασή του στις 17 Μαρτίου 2021, αποφάσισε κατόπιν εισήγησης των Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας, την μη καταβολή ενοικίων και τελών χρήσης για τους τουρκοκυπριακούς κλήρους, την κρατική και τη δασική γη που έχουν μισθωθεί για γεωργικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι αφορά τα έτη 2020 και 2021.

Εφόσον έχει καταβληθεί από τους δικαιούχους ήδη το ενοίκιο, πρόσθεσε, «η πληρωμή θα θεωρηθεί ότι αφορά τα επόμενα έτη, δηλαδή το 2022 και το 2023».

Η απόφαση αυτή, εξήγησε, «έχει να κάνει με τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί μας και η ανακοίνωση καθυστέρησε για τον απλούστατο λόγο ότι θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί και να πάρει και την έγκριση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων».