You are here

CTC: Πωλεί την Christis στα 30 σεντ

24/07/2006 10:08
Στα 30 σεντ πωλεί το μερίδιο που κατέχει στην Christis Dairies, η Cyprus Trading Corporation και ο Όμιλος Σιακόλα. Όπως είχε ήδη διαρρεύσει στoν Τύπο, αγοραστής είναι η ελλαδική εταιρεία Δέλτα Συμμετοχών. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας CTC, του Ομίλου Σιακόλα και της Δέλτα υπογράφτηκε μη δεσμευτική συμφωνία επί της αρχής (Letter of Intent) για την πώληση 25 εκ. ή ποσοστού 45,8% περίπου της εισηγμένης στο ΧΑΚ εταιρίας Christis Dairies Public Ltd έναντι 30 σεντ ανά μετοχή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, προτού να επιτευχθεί οριστική συμφωνία θα προηγηθεί οικονομικός και νομικός έλεγχος ενώ η μεταβίβαση θα τελεί υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης των απαιτούμενων διοικητικών αδειών.

Σε περίπτωση, που οριστικοποιηθεί η συμφωνία, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Δέλτα συμμετοχών θα προβεί σε υποβολή Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Christis Dairies.

Η εξαγορά γίνεται με σημαντικό premium από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Christis στο ΧΑΚ, που έκλεισε προχθές στα 25 σεντ. Με βάση το αντίτιμο που προσφέρει για τις μετοχές της CTC, η Δέλτα προτίθεται να καταβάλει £16,4 εκ. για την εξαγορά του 100% της Christis.

Η γαλακτοβιομηχανία Christis είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο με ετήσιο τζίρο £25 εκ. Το 2005 είχε κέρδη μόλις £108 χιλ.

Εισήχθηκε στο ΧΑΚ τον Απρίλιο του 2001. Οι μετοχές της εταιρείες εκδόθηκαν, τότε, στα 50 σεντ.

Γ.Χ.