You are here

Διαπραγματεύσεις Σιακόλα για πώληση Christis

07/07/2006 16:22
Μετά την ανακοίνωση του Ομίλου Σιακόλα ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την πώληση των μετοχών που κατέχει στην Christis Dairies, τα σενάρια για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή δίνουν και παίρνουν.

Όπως δήλωσαν στη StockWatch, κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία, η εταιρεία που βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Όμιλο Σιακόλα είναι η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών. Δημοσιεύματα, ωστόσο, στον σημερινό τύπο αναφέρονται για ύπαρξη ενδιαφέροντος από τη γαλλική Lactalis, με την οποία η κυπριακή εταιρεία έχει από το 2003 επιχειρηματικές σχέσεις ενώ ελλαδικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι πιθανώς να υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Λιτή ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση του ο Όμιλος Σιακόλα ,αναφέρει ότι η πώληση εξετάζεται να γίνει σε μετρητά, προς εταιρεία χώρας-μέλους της ΕΕ σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από εκείνη που τυγχάνει τώρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

«Η πώληση των μετοχών, με την ολοκλήρωση σχετικής συμφωνίας που δεν έχει ακόμη γίνει, θα είναι στο πλαίσιο δημόσιας πρότασης για απόκτηση ολόκληρου του κεφαλαίου της Christis, νοουμένου ότι θα εξασφαλιστεί η έγκριση των αρμόδιων αρχών της Κύπρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση..

Ο συνολικός αριθμός μετοχών της Christis Dairies ανέρχεται σε 54.700.000 , ενώ ο όμιλος εταιριών Σιακόλα και το συγκρότημα της CTC κατέχουν ποσοστό 45,81% του όλου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Christis (25.092.159 μετοχές).

Η Christis Dairies Public Ltd έχει συνολική κεφαλαιοποίηση £9,96 εκ.

Της Γεωργίας Χαννή