You are here

Ευθυγραμμίζονται τα κριτήρια εισαγωγής σε Κάμπου-Σοφοκλέους

11/09/2001 17:00
Ολοκληρώθηκε από το ΧΑΚ, η μελέτη ευθυγράμμισης κριτηρίων εισαγωγής εταιρειών σε Σοφοκλέους και Κάμπου. Το τελικό σημείωμα με τη μελέτη θα σταλεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

Η μελέτη αφορά στον καθορισμό κοινών κριτηρίων για την εξέταση ενημερωτικών δελτίων εταιρειών που θέλουν να εισαχθούν στα δύο χρηματιστήρια. Η ολοκλήρωσή της ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τον Γενικό Διευθυντή του κυπριακού χρηματιστηρίου Νώντα Μεταξά, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Stockwatch στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η διευθέτηση αυτή θα δίδει το δικαίωμα σε όλες τις δημόσιες εταιρίες των οποίων το ενημερωτικό δελτίο εγκρίνεται, να δύνανται να εισάξουν τη μετοχή τους όχι μόνο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αλλά και στη Σοφοκλέους και αντίθετα, χωρίς επιπρόσθετο κόστος και χωρίς άλλη χρονοβόρο διαδικασία.

Ο κ. Μεταξάς μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης κατά την οποία έγινε παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του ΧΑΚ, ανέφερε ότι ειδική επιτροπή του ΧΑΚ μελετά επίσης την επέκταση ωραρίου της χρηματιστηριακής συνάντησης με πιθανότητες επέκτασης ή συνταύτισης με άλλα χρηματιστήρια, όπως για παράδειγμα με την Σοφοκλέους.

Παράλληλα έχει αρχίσει από τις Αρχές του χρηματιστηρίου, η μελέτη του καθορισμού τιμής κλεισίματος μετοχών, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Μεταξά, ένα «αρκετά περίπλοκο θέμα που χρήζει μεγάλης προσοχής».