You are here

Claridge: Δάνειο €5,8 εκ. από Amathus

19/03/2015 16:36
Συμβόλαιο δανεισμού ποσού €5,8 εκ. από την Amathus υπέγραψε στις 17 Μαρτίου 2015 η Claridge. Υπενθυμίζεται ότι η Amathus κατέχει ποσοστό 40,53% στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Claridge.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του δανείου είναι να καλύψει μέρος της δαπάνης για τις ανακαινίσεις στο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Πάφο και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο Olympic Lagoon. Ήδη έχει δαπανηθεί ποσό €6 εκ. περίπου, το οποίο έχει ληφθεί από προεισπράξεις τουριστικών πρακτόρων και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμα €7,5 εκ. για να καλυφθεί το σύνολο των ανακαινίσεων.

Το ποσό του δανείου είναι μέχρι €5,8 εκ. και θα καταβάλλεται αναλόγως της προόδου των ανακαινίσεων μετά την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών από τον αρχιτέκτονα στις ανακαινίσεις του ξενοδοχείου τη Πάφου. Το επιτόκιο δανεισμού είναι ίσο με το καταθετικό επιτόκιο που απολαμβάνει η Amathus για τις καταθέσεις της στην Κύπρο πλέον ποσοστό 0,5% για κάλυψη διαφόρων διοικητικών εξόδων.

Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει είτε με πίστωση της Amathus για τη συμμετοχή της στην KA Olympic Lagoon Resort είτε με πίστωση της Amathus για την έκδοση προς αυτήν 48,3 εκ. νέων μετοχών ονομαστικής αξίας €0,12 η κάθε μία.

Όπως αναφέρεται, με τη λήψη του δανείου η εταιρεία διευκολύνεται στη διεκπεραίωση των ανακαινίσεων του ξενοδοχείου της Πάφου, τη χρηματοδότηση των οποίων αδυνατούσε να εξασφαλίσει διαφορετικά με τέτοιους όρους όπως αυτούς που της έχει παραχωρήσει η Amathus.