You are here

Δημητριάδης: Εκπονείται σχέδιο διάσωσης ΚΑ

19/11/2014 12:56
Το ΔΣ των κυπριακών αερογραμμών εκπονεί ύστατο σχέδιο για επιβίωση της εταιρείας τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός συγκοινωνιών και έργων Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος από την απόφαση της ΕΕ να κλείσουν οι ΚΑ παραμένει.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του προεδρικού μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Δημητριάδης και κληθείς να σχολιάσει αν η διοίκηση της εταιρείας, με βάση δημοσιεύματα προχωρά σε ύστατο σχέδιο για να αποτραπεί το κλείσιμο της επιβεβαίωσε ότι όντως το ΔΣ ετοιμάζει σχέδιο για να καταστεί η εταιρεία βιώσιμη και να σταματήσει να χάνει λεφτά.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει χρήματα των φορολογούμενων πολιτών στις ΚΑ και να κριθούν παράνομα όπως έγινε προηγουμένως.

Επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζονται οι ΚΑ είναι στρατηγικό επενδυτή.

Ανέφερε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας δεν είναι ικανοποιητικά κι ούτε η εταιρεία μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμη.

Ερωτηθείς κατά πόσο αν δεν εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής η εταιρεία θα οδεύσει προς κλείσιμο, ο υπουργός συγκοινωνιών επεσήμανε ότι «ο κίνδυνος να κλείσει η εταιρεία από την απόφαση της ΕΕ υπάρχει».

Είναι θέμα, πρόσθεσε, που χειρίζεται ο υπουργός οικονομικών ο οποίος, όπως σημείωσε, έκανε και κάνει πολλές προσπάθειες.

Ερωτηθείς αν αυτό το σχέδιο προβλέπει αποδέσμευση προσωπικού και διαφοροποίηση του πτητικού προγράμματος της εταιρείας, ο υπουργός συγκοινωνιών σημείωσε ότι αυτή την πτυχή τη χειρίζεται το ΔΣ.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η παροχή κρατικής βοήθειας στις ΚΑ το Δεκέμβριου του 2012 ήταν παράνομες, διότι, όπως είπε, δεν είχε ληφθεί έγκριση από την ΕΕ. Υπενθύμισε ότι δόθηκαν κρατικές ενισχύσεις στις ΚΑ και το 2007.