You are here

3 θετικά στα αποτελέσματα GAP

17/11/2014 12:44
Τρεις λόγοι οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα την εταιρεία GAP Vassilopoulos, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, τα αποτελέσματα από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου έχουν επηρεαστεί θετικά σε σύγκριση με την
περσινή περίοδο από τη βελτιστοποίηση και επέκταση των logistics σε όλους τους τομείς, τη μείωση του κόστους και τη θετική συνεισφορά από τις επενδύσεις στη Swissport-GAP και στην Otero που λογίζονται με την μέθοδο της καθαρής θέσης (Equity accounting).

Όπως σημειώνεται, η διεύθυνση της εταιρείας με την επιτυχημένη εφαρμογή μέτρων μείωσης του κόστους καθώς και τη βελτιστοποίηση και επέκταση των υπηρεσιών Logistics έχει ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες του Eurogroup το Μάρτιο 2013 και την επακόλουθη συρρίκνωση της οικονομίας.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το ΔΣ αφού μελέτησε τη μέχρι σήμερα πορεία καθώς και τις προοπτικές της εταιρείας, εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα είναι μειωμένα σε σύγκριση με αυτά της ίδιας περιόδου του 2013 λόγω του ότι στα έξοδα διαχείρισης του 2014 έχει συμπεριληφθεί και το κόστος έναρξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων για την αντιπροσώπευση της Western Union στο Ισραήλ.

Όπως σημειώνεται, κύριοι στόχοι της διεύθυνσης της εταιρείας είναι η σταθερή ανάπτυξη και ενίσχυση των εργασιών της στο εξωτερικό, καθώς επίσης η διατήρηση και ισχυροποίηση της ηγετικής θέσης στους κύριους τομείς δραστηριότητας και ειδικότερα στα Logistics στην κυπριακή αγορά. Ο τομέας Logistics και μεταφορές παραμένει να έχει την πιο σημαντική συνεισφορά στα εισοδήματα του Συγκροτήματος.

Το 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές €776,4 χιλ. έναντι κερδών €55,6 χιλ. το 2013.

Το εξάμηνο του 2014 οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στις €536 χιλ.

Γ.Χ.