You are here

Αναζητούνται συγκλίσεις για ΚΕΟ

07/06/2011 10:34
Υπό το βάρος των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου ότι «εάν συνεχιστεί η απεργία στην ΚΕΟ δεν θα διστάσει να την κλείσει», η εργοδοτική πλευρά παρέδωσε σήμερα νέα πρόταση στις συντεχνίες η οποία είναι στη βάση της μεσολαβητικής πρότασης του υπουργείου Εργασίας με κάποιες προσθήκες.

«Σημαντικότερη προσθήκη είναι η αποδοχή από μέρους της εργοδοτικής πλευράς της ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που λήγει τέλος του χρόνου», δήλωσε στη StockWatch ο διευθυντής του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Μυλωνάς.

«Η νέα εισήγηση σε συνδυασμό με τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου εργασίας φαίνεται ότι δημιουργεί ελπίδες για συγκλίσεις αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ με τους εργαζόμενους σε μια ύστατη προσπάθεια να λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος», επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς.

Το υπουργείο Εργασίας πρόσθεσε «είναι έτοιμο να βοηθήσει ώστε να καταλήξουν οι δύο πλευρές για το καλό της εταιρείας αλλά και των εργαζομένων».

Η μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου Εργασίας προνοούσε την καταβολή αποζημιώσεων ύψους €2,5 εκ. και η απόλυση 130 εργαζομένων από 150 που ζητά η εταιρεία, και είχε απορριφθεί από την εργοδοτική πλευρά.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία απεργούν από την 1η Ιουνίου.

Η.Ε.