You are here

Aπεργία στη GAP Vasilopoulos

08/04/2011 10:54
Στη δεύτερη μέρα εισήλθε σήμερα η επ’ αόριστο απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία GAP Vasilopoulos Express Logistics εξαιτίας της άρνησης της εργοδοτικής πλευράς να αναγνωρίσει τη συνδικαλιστική οργάνωση του προσωπικού.

Στην εταιρεία εργοδοτούνται περίπου 25 άτομα εκ των οποίων οι 19 οδηγοί εξουσιοδότησαν τη ΣΕΚ όπως διαπραγματευτεί εκ μέρους τους όρους εργασίας και μισθοδοσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, μέχρι σήμερα η εταιρεία καθιέρωσε μονομερώς δικούς της όρους όπως για παράδειγμα ωράριο εργασίας μέχρι 55 ώρες εβδομαδιαίως, μισθός €1050 το μήνα και διάφορα άλλα τα οποία συνιστούν εξόφθαλμη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

«Το πιο αρνητικό από τα σημεία που διέπουν την εργατική αυτή διαφορά είναι το γεγονός ότι η εταιρεία με το άκουσμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης του προσωπικού και αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με τη ΣΕΚ έδωσε εντολή να μην μπει κανένας εργαζόμενος στο χώρο εργασίας», σημειώνεται.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, κατέφθασε λεωφορείο με άλλους 25 περίπου εργαζόμενους και με εντολή της εταιρείας κατέλαβαν τις θέσεις του προσωπικού που διεκδίκησε τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα.

Η ΣΕΚ καλεί το υπουργείο Εργασίας όπως παρέμβει επειγόντως στη σοβαρή αυτή διαφορά η οποία θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τα εργασιακά θέσμια και υπάρχει φόβος η χώρα να διασυρθεί για ακόμη μία φορά διεθνώς.