You are here

Απετράπη η απεργία στις ΚΑ (1)

21/09/2010 11:31
Απετράπη η απεργία που είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη στις Κυπριακές Αερογραμμές καθώς συμφωνήθηκε προσωρινή διευθέτηση μεταξύ των συντεχνιών των ΚΑ και της διεύθυνσης της εταιρείας για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο έτος της ηλικίας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο γγ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, Αντώνης Νεοφύτου σήμερα μετά από συνάντηση που είχαν οι 4 συντεχνίες των ΚΑ με τον εκτελεστικό διευθυντή των ΚΑ, Γιώργο Μαυρόκωστα και τον προϊστάμενο ανθρώπινου δυναμικού Π. Παναγίδη, συμφωνήθηκε μια προσωρινή διευθέτηση που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2011 με βάση την οποία όσοι υπάλληλοι αφυπηρετούν θα μπορούν να παραμένουν στην εργασία τους για ακόμη ένα χρόνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες συγχώνευσης των εταιρειών ΚΑ και Eurocypria αναμένεται να επιλυθεί και το θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης.

Σαν ΠΕΟ, είπε είχαμε σαν θέση αρχής ότι δεν υποστηρίζουμε την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης αλλά επειδή στις ΚΑ για τρία χρόνια οι εργαζόμενοι μένουν ανασφάλιστα αποφασίσαμε να το δεχθούμε.

Την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη είχε λάβει εσωτερικά η ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ.

Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Σε ανακοίνωσή τους, οι ΚΑ αναφέρουν ότι οι πτήσεις τους την ερχόμενη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά και καμία απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αναφορικά με το αίτημα των συντεχνιών για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των εργαζομένων της εταιρείας, οι ΚΑ αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση του θέματος σήμερα οι δύο πλευρές, κατέληξαν στο ότι θα δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στο ΔΣ να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για ανάληψη των εργασιών της Eurocypria από τις Κυπριακές Αερογραμμές και στη συνέχεια να τοποθετηθεί στη σχετική μεσολαβητική πρόταση της υπουργού Εργασίας.

Γ.Χ.