You are here

Avacom: Προς απόκτηση τριών εταιρειών

26/01/2011 11:13
Εξουσιοδότηση στον πρόεδρο να προχωρήσει σε προ συμφωνίες για την ενίσχυση του ομίλου με την απόκτηση τριών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα, έδωσε το ΔΦΣ της εταιρείας Avacom.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις εταιρείες Αδρεναλίνη ΑΕ, VIP Security, IQC ltd International ISO Certification.

Η Αδρεναλίνη είναι μια εταιρεία στον τουριστικό τομέα με εξειδίκευση στα σεμινάρια και στα ταξίδια με extreme activities όπως rock climbing, parachuting, paragliding κτλ συνήθως σε συνδυασμό σεμιναρίων team building.

Η κερδοφορία της εταιρείας το 2010 είναι γύρω στις €350 χιλ. και ο κύκλος εργασιών περίπου €8 εκ. Η Avacom θα πάρει πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία μετά από εκτίμηση και μετά από λογιστικό έλεγχο και επαλήθευση από την KPMG.

Η VIP Security και η Avacom θα δημιουργήσουν μια καινούργια εταιρεία με την ίδια επωνυμία. Η VIP θα μεταφέρει όλα της τα assets, αυτοκίνητα και άλλο εξοπλισμό στην νέα εταιρεία με την Avacom να παίρνει 95% των μετοχών της νέας εταιρείας. Οι μέτοχοι του 5% έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μέχρι 20% στα επόμενα 2-3 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

Η IQC Ltd είναι μία εταιρεία αδειοδοτημένη για πιστοποιήσεις από το Ελληνικό δημόσιο με εκτίμηση αξίας περίπου στα €4 εκ.

Όλες οι εξαγορές θα γίνουν με την ανταλλαγή μετοχών μεταξύ της Avacom και των μετόχων των εταιρειών.

Η Top Capital Holdings ltd, ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι μετά τις τελευταίες εξαγορές θα κατέχει πέραν του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Avacom. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει όπως αυτά τα ποσοστά μειωθούν κάτω από το 74,99%. Η διάθεση μετοχών για μείωση έχει ήδη αρχίσει μετά τη δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων για το 2010, για να προλάβει τη διορία των 6 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης μη υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Όλο το ποσό που εισπράττεται από την διάθεση των μετοχών επανεπενδύεται στον όμιλο εταιρειών Avacom.

Η Top Capital Holdings LTD θα διαθέσει ποσό από τις μετοχές που κατέχει για τη συμφωνία με την Αδρεναλίνη και το υπόλοιπο θα διατεθεί σε θεσμικό επενδυτή με το προϊόν της πώλησης να διατεθεί στην Avacom έναντι της οφειλής που υπάρχει από την Capital One.

H Avacom μείωσε το 2010 τις ζημιές της στις €175,7 χιλ. έναντι ζημιών €744,6 χιλ. το 2009.

Γ.Χ.