You are here

Αύξηση εσόδων στα malls Σιακόλα

26/05/2011 10:07
Αύξηση παρουσιάζουν τα έσοδα της Woolworth από τα δύο εμπορικά κέντρα του ομίλου Σιακόλα «The Mall of Cyprus» και «The Mall of Engomi».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα εισοδήματα από τα δικαιώματα χρήσης για παραχώρηση χώρων και μίσθωση ακινήτων παρουσίασαν αύξηση 4,2% κυρίως λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων χρήσης χώρων στα δύο εμπορικά κέντρα του Συγκροτήματος. Έφθασαν τα €5 εκ. έναντι €4,8 εκ. πέρσι.

Τo «The Mall of Cyprus» λειτουργεί στο Shacolas Emporium Park, ιδιοκτησίας της ITTL Trtade Tourist and Leisure Park. Στο Shacolas Emporium Park λειτουργεί επίσης το γνωστό κατάστημα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού της σουηδικής αλυσίδας IKEA.

Παρά την αύξηση των εσόδων από τα εμπορικά κέντρα, τα κέρδη σημειώνουν μείωση λόγω της περσινής συμπερίληψης στα αποτελέσματα κέρδους €2,5 εκ. από πώληση γης.

Τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα €1,7 εκ. από €3,9 εκ. το τρίμηνο του 2010.

Στα αποτελέσματα της περιόδου υπάρχει μερίδιο κέρδους από τη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη ύψους €516 χιλ. ενώ στα αποτελέσματα της περσινής περιόδου συμπεριλαμβάνεται κέρδος €2,5 εκ. που προέκυψε από πώληση γης. Στα αποτελέσματα της περιόδου έγινε επίσης πρόνοια για αναβαλλόμενη φορολογία ύψους €125 χιλ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του έτους από συνήθεις εργασίες αναμένεται να είναι ικανοποιητικά.

Γ.Χ.