You are here

Αύξηση ζημιών για τη CTC

31/05/2012 10:10
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το φετινό τρίμηνο η εταιρεία CTC του ομίλου Σιακόλα.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους, αυξήθηκαν στα €3,4 εκ. από ζημιές €2 εκ. πέρσι. Τα αποτελέσματα της περιόδου επηρεάστηκαν από τη μείωση των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους καθώς και την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης λόγω αύξησης των επιτοκίων.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 3,3% ή €2,9 εκ. στα €85,6 εκ. από €88,5 εκ. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τους τομείς του λιανεμπορίου, που επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Σε μερικές δραστηριότητες όμως, υπήρξε αύξηση στις πωλήσεις με πιο σημαντική στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων όπου η αύξηση έφθασε στο 51% και στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης όπου η αύξηση ανήλθε στο 2,8%.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα αυξήθηκαν στα €7 εκ. από €6 εκ. πέρσι.

Η εταιρεία κατέγραψε επίσης ζημιές €93,3 χιλ. από συνδεδεμένες εταιρείες έναντι κερδών €583,9 χιλ. το τρίμηνο του 2011.

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011 συμπεριλαμβάνεται κέρδος €516 χιλ. που προέκυψε από την απαλλοτρίωση τμήματος γης στη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη το οποίο είναι μη επαναλαμβανόμενο.

Η εταιρεία κατέγραψε σημαντική μείωση των εξόδων ως αποτέλεσμα των προληπτικών μέτρων που έλαβε το Συγκρότημα.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες, τα ετήσια αποτελέσματα του 2012 θα καλύψουν τις ζημιές και θα παρουσιάσουν κέρδος και εκτός απρόοπτου, το τελικό αποτέλεσμα θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Γ.Χ.