You are here

Αυξήθηκε το τίμημα για εξαγορά INF

12/09/2013 10:35
Την οριστική της απόφαση για διενέργεια ολικής εκούσιας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Interfund Investments Plc., ανακοίνωσε σήμερα η A.R.U. Cyprus Equities and Investments Ltd.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των μετοχών της Interfund ανέρχεται σε €0,10 ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά αντιπροσωπεύοντας premium 22% από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Η σκοπούμενη αντιπαροχή είναι αυξημένη κατά 1 σεντ (11,11%) από την σκοπούμενη αντιπαροχή που ανακοινώθηκε στην πρόθεση για διενέργεια δημόσιας πρότασης και η οποία ανερχόταν σε €0,09 ανά μετοχή.

Η αύξηση στην σκοπούμενη αντιπαροχή οφείλεται στο ότι η A.R.U. Cyprus Equities and Investments Ltd ικανοποιήθηκε από τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της Interfund στις 31/8/2013.

Το σύνολο των εκδομένων μετοχών της Interfund Investments Plc ανέρχεται σε 56.544.902 μετοχές ονομαστικής αξίας €0.15 ανά μετοχή.

Η A.R.U δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα καμία μετοχή της υπό εξαγορά Εταιρείας ενώ δεν έχει εξασφαλίσει αμετάκλητες δεσμεύσεις ή επιστολές πρόθεσης για απόκτηση μετοχών της υπό εξαγορά εταιρείας. Για να την εξαγοράσει πλήρως, η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει ποσό €5,65 εκ.

Όπως σημειώνεται, για να καταστεί επιτυχής η δημόσια πρόταση θα πρέπει να ληφθούν αποδοχές για ποσοστό τίτλων που προστιθέμενοι στους ήδη κατεχόμενους από τον προτείνοντα ή από άτομα που καθορίζονται στο άρθρο 13 του νόμου, παρέχουν ποσοστό πέραν του 50% των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου. Σε περίπτωση που η δημόσια πρόταση δεν είναι επιτυχής ο προτείνων δε δικαιούται να αποδεχτεί οποιοδήποτε μικρότερο ποσοστό αποδοχών.

Γ.Χ.