You are here

BLC: Κατέχει 98,54% USB

27/05/2015 14:46
Το 98,54% της USB Bank κατέχει η BLC Bank Sal μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου 2015 η διαδικασία αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της USB Bank η οποία είχε υποβληθεί στις 3 Μαρτίου 2015.

Κατά τις 3 Μαρτίου 2015, ημερομηνία ανακοίνωσης υποβολής της δημόσιας πρότασης, η BLC Bank κατείχε άμεσα 163.271.372 μετοχές της USB Bank που αντιπροσώπευαν το 98,39% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της USB Bank.

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης από μετόχους της USB Bank έφτασε περίπου το 0,14%, ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της BLC στο 98,54% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της USB.

Σημειώνεται ότι το τελικό ποσοστό αποδοχής δύναται να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κατά τον τελικό έλεγχο των εντύπων αποδοχής και μεταβίβασης, καθώς και των εγγράφων που απαιτούνται να συνοδεύουν τα εν λόγω έντυπα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά.

Όπως σημειώνεται, η BLC δεν θα ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχεται από το άρθρο 36 του νόμου για δικαίωμα εξαγοράς (Squeeze Out) για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της USB Bank. Σκοπός της είναι η διαγραφή των μετοχών της USB από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κατόπιν ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης, σε περίπτωση που η USB δεν πληροί τα κριτήρια διασποράς μιας από τις ρυθμιζόμενες αγορές του ΧΑΚ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι κάτοχοι των εναπομείναντων τίτλων της USB δικαιούνται να απαιτήσουν από τον προτείνοντα όπως αγοράσει και τους δικούς τους τίτλους σε δίκαιη τιμή (sell out). Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός τριών μηνών από την ημερομηνία λήξης της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης. Το αντάλλαγμα για την απόκτηση των τίτλων της υπό εξαγορά εταιρείας λαμβάνει την ίδια μορφή και ισούται τουλάχιστον με το αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης σε κάθε περίπτωση.

Οι ζημιές της USB μειώθηκαν το 2014 στα €13,1 εκ. έναντι ζημιών €15,9 εκ. το 2013.

Το τρίμηνο του 2015 μειώθηκαν στα €1,7 εκ. έναντι ζημιών €3,1 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Γ.Χ.