You are here

BOC: Ιδιώτες οι αγοραστές στο ΧΑΑ

25/08/2003 14:27
Ιδιώτες φαίνεται να είναι τελικά οι «μυστηριώδεις» αγοραστές της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΑ. Με δηλώσεις της στη StockWatch, η Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Μαριάννα Παντελίδου βάζει τέλος στην έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες για την ταυτότητα των αγοραστών της BOC στη Σοφοκλέους.

«Τα νεότερα στοιχεία που έχουμε από το Ελληνικό χρηματιστήριο δείχνουν ότι το αυξημένο ενδιαφέρον οφείλεται, ως επί το πλείστον, σε ιδιώτες επενδυτές», είπε στη StockWatch η κ. Παντελίδου. «Όπως μας πληροφόρησαν χρηματιστές στην Ελλάδα το ενδιαφέρον προέρχεται από πολλά γραφεία και περιλαμβάνει και θεσμικούς επενδυτές, αλλά πολύ μικρά πακέτα». Κληθείς να σχολιάσει αν το αυξημένο ενδιαφέρον οφείλεται κατ’ οιονδήποτε τρόπο σε αγορές των ταμείων της Τράπεζας, η κ. Παντελίδου ήταν κατηγορηματική: «Όπως γνωρίζεται διανύουμε κλειστή περίοδο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και επομένως οι συνδεδεμένες εταιρείες του Συγκροτήματος δεν μπορούν να προβαίνουν σε αγορές ή πωλήσεις τίτλων της BOC, τόσο στο ΧΑΚ όσο και στο ΧΑΑ».

Η μετοχή της BOC έκλεισε στο ΧΑΑ στη £1,74 με κέρδη 11% με τζίρο 2,1 εκατ. τίτλους, τον μεγαλύτερο που είχε ποτέ στη Σοφοκλέους.