You are here

Claridge: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου

29/08/2014 10:51
Την απόφαση για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης, ανακοίνωσε η εταιρεία Claridge.

Για κάθε δέκα υφιστάμενες μετοχές της εταιρείας θα παραχωρούνται έντεκα δικαιώματα προτίμησης. Συνολικά θα εκδοθούν 118.979.245 δικαιώματα προτίμησης και θα παραχωρηθούν δωρεάν και κατά αναλογία στους μετόχους της εταιρείας.

Από την έκδοση, η εταιρεία στοχεύει να εισπράξει ποσό €14,3 εκ. από τα οποία €7 εκ. θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των ανακαινίσεων του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos και τη μετατροπή του σε Olympic Lagoon Resort, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν, εφόσον η έκδοση θα είναι επιτυχής, για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας ή και για ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την εξάσκηση κάθε δικαιώματος προτίμησης θα προκύπτει μια πλήρως εξοφλημένη μετοχή της εταιρείας, η οποία θα έχει όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των υφιστάμενων συνήθων μετοχών της εταιρείας.

Η τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και η μετατροπή τους σε συνήθεις πλήρως εξοφλημένες μετοχές της εταιρείας καθορίστηκε στα €0,12 για κάθε δικαίωμα που θα εξασκείται και θα μετατρέπεται σε μια νέα μετοχή της εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,12.

Μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, τα δικαιώματα προτίμησης θα τύχουν διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ για περίοδο 10 ημερών.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει διαφυλάξει το δικαίωμα του να διαθέσει κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια τυχόν δικαιώματα προτίμησης που δεν θα εξασκηθούν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Amathus Public, αναφέρει άλλη ανακοίνωση, αφού πληροφορήθηκε για την πρόθεση της Claridge Public Ltd να προβεί στην έκδοση νέου κεφαλαίου με την μέθοδο των δικαιωμάτων προτίμησης αποφάσισε ότι θα εξασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης που αναλογούν στην εταιρεία, τα οποία υπολογίζονται ότι θα είναι αξίας περίπου €5,8 εκ., νοουμένου ότι θα εξασφαλιστεί εξαίρεση από την υποχρέωση για υποβολή δημόσιας πρότασης για εξαγορά όλου του εκδομένου κεφαλαίου της Claridge Public Ltd, σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής της Amathus Public Ltd στην Claridge Public Ltd υπερβεί το 50% λόγω της εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Γ.Χ.