You are here

CTC: Αύξηση στα κέρδη 6μηνου

30/08/2010 15:44
Αυξημένα κέρδη κατέγραψε το εξάμηνο του 2010 η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα CTC παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών. Θετική ώθηση έδωσαν τα άλλα εισοδήματα, η μείωση των εξόδων χρηματοδότησης και η μείωση των ζημιών συνδεδεμένων εταιρειών.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα €3 εκ. από €1,5 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών για το εξάμηνο μειώθηκε κατά €8,1 εκ. ή 3,7% στα €211,7 εκ. σε σύγκριση με €219,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο το 2009.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση παρουσιάζεται κυρίως στους τομείς του λιανεμπορίου και εμπορίας βαρέων οχημάτων και οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ιδιαίτερα την τουριστική και οικοδομική βιομηχανία, στο μειωμένο τουριστικό ωράριο τις Κυριακές μόνο στη Λεμεσό που επιβλήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, στη μείωση εσόδων θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών λόγω εξωγενών παραγόντων (έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία τον Απρίλιο) και των κλιματολογικών αλλαγών στην Κύπρο (μέχρι τα τέλη Ιουνίου δεν υπήρχαν αυξημένες θερμοκρασίες).

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €68,8 εκ. από €66,6 εκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι το υφιστάμενο αρνητικό οικονομικό κλίμα προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, παρά τις κάποιες θετικές ενδείξεις για μικρή βελτίωση και ανάκαμψη της οικονομίας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες και να κρατήσουν το ύψος των αποθεμάτων και χρεωστών σε χαμηλά επίπεδα, και παράλληλα να αυξήσουν τις πωλήσεις ώστε να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό, την κερδοφορία και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος», αναφέρεται.

Εκτός απρόβλεπτης επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, αναμένεται ότι όπως και πέρσι το τελικό αποτέλεσμα του Συγκροτήματος CTC για το έτος 2010 θα είναι ικανοποιητικά κερδοφόρο.

Γ.Χ.