You are here

CTC: Επιστροφή σε κερδοφορία

27/05/2010 11:13
Κέρδη έναντι ζημιών πέρσι ανακοίνωσε για το τρίμηνο του 2010, η εταιρεία CTC. Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στο €1 εκ. για το πρώτο τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με ζημιά €1,3 εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Σύμφωνα με τη CTC, ένα μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής προκύπτει από αυξημένη κερδοφορία από τη Woolworth (Cyprus) Properties Plc.

Ο κύκλος εργασιών της CTC αυξήθηκε κατά €3,8 εκ. ή 4% στα €99,3 εκ. από €95,5 εκ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση οφείλεται κυρίως στους τομείς του λιανεμπορίου και της εισαγωγής και διανομής. Η αύξηση στον τομέα του λιανεμπορίου οφείλεται αφενός στις προωθητικές ενέργειες που διενεργούνται για διατήρηση και αύξηση των πωλήσεων και αφετέρου στο γεγονός ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα επηρέασε θετικά φέτος τα αποτελέσματα της πρώτης τριμηνίας. Το περσινό Πάσχα συνέπεσε με τη δεύτερη τριμηνία.

Το κέρδος προ τόκων, φορολογίας και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε €9,4 εκ. σε σύγκριση με €6,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το υφιστάμενο ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό κλίμα προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Εταιρείας, συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες και να κρατήσουν το ύψος των αποθεμάτων και χρεωστών σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα να αυξήσουν τις πωλήσεις ώστε να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό, την κερδοφορία και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο χρόνο, παρά το γεγονός ότι το Συγκρότημα είχε ζημιές στο πρώτο τρίμηνο (ενώ φέτος είναι κερδοφόρο), το συνολικό τελικό ετήσιο αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικά κερδοφόρο. «Στο φετινό τρίμηνο παρουσιάσαμε κέρδη αντί ζημιές και αναμένεται, εκτός απρόβλεπτης επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, το τελικό αποτέλεσμα του Συγκροτήματος CTC για το έτος 2010 να είναι ικανοποιητικά κερδοφόρο», επισημαίνει η εταιρεία.

Γ.Χ.