You are here

CTC: Ζημιές €2 εκ. το τρίμηνο

27/05/2011 11:04
Ζημιές κατέγραψε το τρίμηνο του 2011 η εταιρεία CTC του ομίλου Σιακόλα σε σχέση με την κερδοφόρα πορεία που είχε πέρσι. Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα €2 εκ. έναντι κερδών €1 εκ. το 2010.

Στα αποτελέσματα της περσινής περιόδου περιλαμβάνεται και κέρδος ύψους €2,5 εκ. που προέκυψε από πώληση γης και δεν είναι επαναλαμβανόμενο. Ο κύκλος εργασιών για το τρίμηνο μειώθηκε κατά 10,9% ή €10,8 εκ. στα €88,5 εκ., σε σύγκριση με €99.315.000 την αντίστοιχη περίοδο το 2010. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τους τομείς του λιανεμπορίου και της εισαγωγής και διανομής, αλλά και από τον τερματισμό της διανομής καρτών κινητής τηλεφωνίας της ΜΤΝ από την Argosy.

Η μείωση οφείλεται αφενός στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και αφετέρου στο γεγονός ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα επηρέασε φέτος τα αποτελέσματα της πρώτης τριμηνίας. Η περίοδος πωλήσεων για το φετινό Πάσχα συνέπεσε με τη δεύτερη τριμηνία.

Οι αποσβέσεις του Συγκροτήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθαν σε €2,7 εκ. σε σύγκριση με €2,6 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Οι αποσβέσεις αυτές δεν αποτελούν ταμειακή εκροή.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το ΔΣ και η διεύθυνση της εταιρείας συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες και να κρατήσουν το ύψος των αποθεμάτων και χρεωστών σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα να αυξήσουν τις πωλήσεις ώστε να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό, την κερδοφορία και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος.

Οι πωλήσεις του Συγκροτήματος μέχρι τις 22 Μαΐου έχουν αυξηθεί σε βαθμό που το ποσοστό μείωσης των πωλήσεων από την αρχή του έτους κατήλθε στο 5,1% περίπου από το 10,9% του πρώτου τριμήνου. Κατά συνέπεια, σημειώνεται, εάν επαληθευθούν οι προσδοκίες για αυξημένο τουρισμό και βελτίωση της οικονομίας, αυτό θα έχει ευνοϊκό αντίκτυπο και στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος.

Γ.Χ.