You are here

Deals €16 εκ. στα ακίνητα για Athienitis

30/08/2010 12:50
Μεγάλη αύξηση στα κέρδη της σημείωσε το εξάμηνο του 2010 η εταιρεία K. Athienitis Contractors (ACD) λόγω πώλησης και επανεκτίμησης ακινήτων. Η εταιρεία αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων της για ολόκληρο το έτος, αναφέροντας ότι έχει ήδη εξασφαλίσει πωλήσεις ακινήτων ύψους €16 εκ. σε υπό εκτέλεση έργα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί.

Η αύξηση αποδίδεται στα κέρδη από εργασίες και συγκεκριμένα από την πώληση ενός ακινήτου που κατείχε η εταιρεία αλλά και από την παράδοση ενός εμπορικού κτιρίου που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κέρδους από επανεκτίμηση ακινήτων για επένδυση.

Τα κέρδη της εταιρείας έφθασαν τα €6 εκ. από €2 εκ. πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε στα €3,6 εκ. από €8,5 εκ. καταγράφοντας μείωση 58%. Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν υπήρχε παράδοση σημαντικού έργου του Συγκροτήματος. Το Συγκρότημα εφαρμόζει το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 18 για εισοδήματα από ανάπτυξη ακινήτων όπου τα σχετικά εισοδήματα και το κόστος πωλήσεων αναγνωρίζονται όταν γίνει η παράδοση και ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των κινδύνων στον αγοραστή.

Το κέρδος από εργασίες ανήλθε στα €8 εκ. από €2,6 εκ. πέρσι. Η αύξηση προκύπτει από την πώληση ενός ακινήτου που κατείχε η εταιρεία για επένδυση αλλά και από το γεγονός ότι κατά τη φετινή περίοδο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης και παραδόθηκε εμπορικό κτίριο για μακροχρόνια ενοικίαση στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με αποτέλεσμα την αύξηση στο κέρδος από επανεκτίμηση ακινήτων για επένδυση.

Τα λειτουργικά έξοδα του Συγκροτήματος αυξήθηκαν στο €1,4 εκ. από €875,8 χιλ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει πωλήσεις ακινήτων ύψους €16 εκ. σε υπό εκτέλεση έργα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί. Επίσης, σημειώνεται ότι το Συγκρότημα έχει υπόγραψε συμβάσεις για μακροχρόνια ενοικίαση που αφορούν διάφορα υπό ανέγερση έργα με τα συνολικά ετήσια εισπρακτέα ενοίκια κατά τον πρώτο χρόνο της ενοικίασης τους να ανέρχονται σε €1,8 εκ.

Το Συγκρότημα αναμένει ότι τα αποτελέσματα για ολόκληρο το έτος θα είναι αυξημένα σε σχέση με το 2009.

Γ.Χ.