You are here

DHH: Ζημιές €4,3 εκ. το εξάμηνο

09/07/2012 09:43
Στα €4,3 εκ. διαμορφώθηκαν οι ζημιές της εταιρείας D.H. Cyprotels για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου 2012 έναντι ζημιών €4 εκ. πέρσι.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, υπήρξε σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών αφού λειτούργησαν μόνο τα ξενοδοχεία Cypria Maria και Poseidonia αφού τα άλλα ξενοδοχεία του ομίλου έτυχαν σημαντικών ανακαινίσεων. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα €2,3 εκ. από €4 εκ. το 2011.

Το κόστος πωλήσεων μειώθηκε στα €3,4 εκ. από €6,3 εκ.

Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αυξήθηκαν στα €2,35 εκ. από €1,96 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση €404,7 χιλ. η οποία οφείλεται κυρίως σε διαγραφές.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα αυξήθηκαν κατά €1,2 εκ. στα €4,1 εκ. από €2,9 εκ. λόγω του αυξημένου κόστους δανεισμού.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι με τις ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος θα αυξηθούν οι πληρότητες των ξενοδοχείων. Σημειώνει ότι οι μέχρι τώρα κρατήσεις, είναι ενθαρρυντικές και έχουν εξασφαλιστεί συμβόλαια διαχείρισης δύο ξενοδοχείων στην Κέρκυρα.

Όσον αφορά στις προοπτικές, αναφέρεται ότι οι συνεργασίες με τους νέους διοργανωτές ταξιδίων είναι ο κυριότερος λόγος που οι κρατήσεις είναι αυξημένες όπως επίσης και οι τιμές πώλησης των δωματίων. Η εταιρεία προσπαθεί να κυνηγήσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για αύξηση των πληροτήτων. Παράλληλα, η εταιρεία θα εντείνει τις προσπάθειες για εξασφάλιση περαιτέρω συμβολαίων διαχείρισης ξενοδοχείων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Γ.Χ.