You are here

Διαφωνία αναλυτών – CLR για Confine

08/02/2005 13:22
Δύο σχολές αναπτύχθηκαν μετά την πρόθεση της CLR Capital να εξαγοράσει μέχρι και το 100% της Confine Investments, με αντιπαροχή 5 σεντ για κάθε μετοχή.

Ανώτερα στελέχη της προτείνουσας εταιρείας εκτιμούν ότι η προσφορά είναι «δίκαιη», καθώς προσφέρεται ρευστό για μια μετοχή, η οποία προηγουμένως δεν είχε ικανοποιητική εμπορευσιμότητα. Σημειώνουν, ότι η CLR απόκτησε 2.418.739 μετοχών της Confine Investments από διάφορους επενδυτές του εξωτερικού στην τιμή των £0,05 για κάθε μετοχή σε μια εποχή κατά την οποία η τιμή της εταιρείας διαπραγματεύονταν πιο χαμηλά και δεν είχε αγοραστική κίνηση. Και προσθέτουν ότι με την πρόταση δίδεται «ευκαιρία εξόδου» στους επενδυτές.

Από την πλευρά τους αναλυτές, υποδεικνύουν ότι η μετοχή της CONF είχε εσωτερική αξία κοντά στα 15 σεντ και διερωτούνται γιατί ο μέτοχος της να την πωλήσει στα 5 σεντ. Υποστηρίζουν ότι η τιμή που προσφέρεται «δεν είναι ενδεικτική της αξίας της μετοχής». Οι μέτοχοι του εξωτερικού, προσθέτουν, μπορεί να είχαν τους δικούς τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκαν τα 5 σεντ ανά μετοχή. Υποδεικνύουν ακόμα ότι η CLR βάσει του νόμου είναι υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση εξαγοράς μετά την απόκτηση του πακέτου από τους μετόχους του εξωτερικού και να προτείνει τουλάχιστον τη ψηλότερη τιμή των τελευταίων 12 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η CLR Capital ανακοίνωσε ότι «έχει προβεί σήμερα στην αγορά 2.418.739 μετοχών της Confine Investments Public Limited από διάφορους επενδυτές του εξωτερικού στην τιμή των £0,05 για κάθε μετοχή. Με τις πιο πάνω αγορές το ποσοστό της CLR στο μετοχικό κεφάλαιο της Confine έχει ανέλθει στο 56,21%». Προστίθεται ότι η πρόθεση της CLR «να διατυπώσει Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση μέχρι και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Confine με αντιπαροχή το ποσό των Λ.Κ.0,05 για κάθε μετοχή».

Γ.Α.