You are here

Διευκρινίσεις της Globalsoft για την αναστολή

10/07/2001 16:44
Σε συνέχεια της σημερινής μας ανακοίνωσης και για πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία ζήτησε από το χρηματιστήριο την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της κατά την χρηματιστηριακή συνεδρία της 10ης Ιουλίου 2001 ούτως ώστε να της δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τους λόγους που ώθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να πάρει τις αποφάσεις της 9ης Ιουλίου 2001.

1. Στις 7 Νοεμβρίου 2000 οι μέτοχοι της εταιρείας με συντριπτική πλειοψηφία πέραν του 92% είχαν αποφασίσει την μετατροπή των μετοχών κατηγορίας Α και Β σε Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών (warrants).

Επειδή η απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 2000 επέφερε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, σύμφωνα με την Σχετική Νομοθεσία, η απόφαση αυτή έπρεπε να επικυρωθεί από το Δικαστήριο και προς το σκοπό αυτό καταχωρήθηκε σχετική αίτηση στις 27 Νοεμβρίου 2000.

Στην αίτηση αυτή υποβλήθηκε έγκαιρα ένσταση με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει. Στην συνέχεια τρίτα πρόσωπα καταχώρησαν αίτηση στο Δικαστήριο για να τους επιτραπεί να υποβάλουν και αυτοί ένσταση έστω και εκπρόθεσμα. Η ενώπιον του Δικαστηρίου διαδικασία παρατείνετο, οι συνθήκες της αγοράς άλλαζαν συνέχεια προς το χειρότερο, κάτοχοι μετοχών κατηγορίας Α και Β οι οποίοι ενίστανται στην επικύρωση της απόφασης της 7ης Νοεμβρίου 2000 από το Δικαστήριο, υπέβαλαν στην Εταιρεία απαιτήσεις για καταβολή συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων για να αποσύρουν την ένσταση τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς. Έχοντας πάντοτε υπόψη το καθήκον του για προστασία των συμφερόντων του συνόλου των μετόχων της Εταιρείας, απέρριψε τις απαιτήσεις αυτές και αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας ημερομηνίας 10/7/01 για ανάκληση της απόφασης της 7ης Νοεμβρίου 2000.

Εκείνοι οι κάτοχοι μετοχών κατηγορίας Α και Β, οι οποίοι ενίστανται στην επικύρωση της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 7ης Νοεμβρίου 2000 εκβιάζουν τώρα με λήψη νομικών μέτρων, επιδιώκοντας έτσι να παραμένει σε εκκρεμότητα η διαδικασία στο Δικαστήριο, διαδικασία στην οποία ενίστανται εν πάση περιπτώσει, για να συνεχίσουν να εκβιάζουν την Εταιρεία στην καταβολή σημαντικών ποσών.

2. Mε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης όλων των μετόχων της Εταιρείας δίδεται το δικαίωμα σε όλους τους μετόχους να επανεξετάσουν την θέση τους όσον αφορά τις μετοχές κατηγορίας Α και Β και τους παρέχεται το δικαίωμα να αποφασίσουν για τον τρόπο και την χρονική στιγμή εισαγωγής τους στο χρηματιστήριο.

3. Διευκρινίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των πιο πάνω μετοχών βρίσκονται στην κατοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συνδεδεμένων προσώπων με αυτούς, διευθυντικών στελεχών και συνεργατών της Εταιρείας των οποίων η επένδυση στην Εταιρεία είναι μακροπρόθεσμη.

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους μετόχους της Εταιρείας ότι συνεχίζει την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος πάντα με γνώμονα το συμφέρον όλων των μετόχων της.

5. Καταλήγοντας, καλούνται οι μέτοχοι να μην λαμβάνουν υπόψη τυχόν ψιθυρολογία η οποία πιθανό να βλάψει τα οικονομικά τους συμφέροντα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας τους διαβεβαιώνει ότι θα προβαίνει έγκαιρα σε ανακοινώσεις για την σωστή ενημέρωση τους όταν και όποτε κρίνεται αναγκαίο και θα αποτρέψει οποιεσδήποτε προσπάθειες οι οποίες τείνουν να βλάψουν τα συμφέροντα τους.