You are here

ΔΠ για APC με discount 40%

28/11/2012 11:03
Την οριστική τους απόφαση για δημόσια πρόταση για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της A. Panayides Contracting ανακοίνωσαν οι κ.κ. Σταύρος Θεοδοσίου, Μαρία Παναγίδου, Χαρίλαος Παναγίδης και η εταιρεία Alfapi Holding. Το ΧΑΚ ανακοίνωσε δίωρη αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή που θα προσφερθεί για κάθε μία μετοχή της εταιρείας είναι €0,10 σε μετρητά και αντιπροσωπεύει discount 37,5% από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης της εταιρείας (€0,16).

Το συνολικό εκδομένο κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 36,6 εκ. μετοχές.

Οι προτείνοντες κατέχουν ήδη το 62,25% του κεφαλαίου της εταιρείας (σύνολο 22,8 εκ. μετοχών).

Οι προτείνοντες μαζί με τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση μαζί τους κατέχουν το 65,95% του κεφαλαίου της εταιρείας, δηλαδή 24,1 εκ. μετοχές.

Για να την εξαγοράσουν πλήρως, πρέπει να καταβάλλουν άλλα €1,4 εκ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της APC Σταύρος Θεοδοσίου κατέχει το 13,27% του κεφαλαίου της εταιρείας, το μέλος του ΔΣ και γραμματέας της εταιρείας Μαρία Παναγίδου το 0,11% και η εταιρεία Alfapi το 48,87%. Μέτοχοι και διευθυντές της Alfapi είναι ο κ. Σταύρος Θεοδοσίου, η κ. Μαρία Παναγίδου και ο κ. Χαρίλαος Παναγίδης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι προτείνοντες αναμένεται να εξασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς και να απαιτήσουν τη μεταβίβαση των υπόλοιπων τίτλων της εταιρείας μετά τη λήξη της περιόδου της ΔΠ.

Η ΔΠ τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Εγγράφου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το οποίο θα υποβληθεί εντός δώδεκα εργάσιμων ημερών.

Γ.Χ.