You are here

Δύσκολο το 2011 για τη CTC

31/08/2011 11:40
Μειωμένα κέρδη κατέγραψε το εξάμηνο του 2011 η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα CTC ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα αναμένεται να είναι η κερδοφορία ολόκληρου του 2011.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους για το πρώτο εξάμηνο του 2011 περιορίστηκαν στα €1,4 εκ. από €3 εκ. πέρσι, αντανακλώντας τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο λιανεμπόριο αλλά και στην αγορά οχημάτων.

Ο κύκλος εργασιών για το εξάμηνο μειώθηκε κατά €7,2 εκ. ή 3,4% στα €204,4 εκ. σε σύγκριση με €211,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση οφείλεται κυρίως στον τερματισμό από την Argosy της διανομή καρτών κινητής τηλεφωνίας καθώς επίσης και στους τομείς του λιανεμπορίου και της εισαγωγής και διανομής που επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι σε κάποιους τομείς, λόγω των προσπαθειών της διεύθυνσης και του προσωπικού σημειώθηκαν αυξήσεις στις πωλήσεις με την πιο σημαντική να σημειώνεται στον τομέα των αυτοκινήτων-μηχανοκίνητων που το 33%.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα έπεσαν στα €63 εκ. από €65 εκ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι το η κερδοφορία του Συγκροτήματος δεν αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις δαπάνες και να κρατήσουν το ύψος των αποθεμάτων και χρεωστών σε χαμηλά επίπεδα, και παράλληλα να αυξήσουν τις πωλήσεις ώστε να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και να κρατήσουν ανεπηρέαστο το εργατικό δυναμικό, την κερδοφορία και την εταιρική κοινωνική προσφορά του Συγκροτήματος», αναφέρεται.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα γεγονότα στο Μαρί θα επηρεάσουν αναμφίβολα την κερδοφορία της εταιρείας.
Μ.Χ.